22 april 2022
18:45

Kungsbacka City FC

Lerkils IF - Kungsbacka City FC

Säsongens andra match och andra raka derby spelades på fredagskvällen mot Lerkils IF som vi även tidigare mötte på försäsongen, en match som då slutade 2-2.

Vi börjar matchen helt enligt plan och får träff på dom direkt både med våra ytterbackar som följer med i press men också innermittfältet som är mer påkopplat denna matchen och vinner sina dueller.

I minut 18 placerar Tobias Johansson nyförvärv från just Lerkil in bollen på ett inlägg från högerkanten när han håller sig kvar i straffområdet efter en hörna.

i minut 37 kommer 2-0 målet efter bollvinst av Nico på mittplan som driver upp och frispelar Raissa som disinkt kan sätta dit bollen i mål. Känslan är att vi kontrollerar hela första halvleken och gör riktigt bra första 45 minuter.

Lerkil kommer ut med helt ny energi direkt i andra halvlek och går ner på trebackslinje och har bud på 2-1 direkt. Men vi får såklart ytor bakom deras backlinje och i minut 54 sätter Raissa dit 3-0 och sitt andra mål för dagen när han får ett friläge efter en fin assist av Melker från vänsterbacken som till dagen även blir matchens spelare.

Tyvärr blir det lite för spännande än vad det egentligen skall bli när lerkil gör både 3-1 och 3-2 med en kvart kvar, vi skall punktera matchen med våra chanser som dyker upp både innan och efter deras mål men vi lyckas tillslut hålla tätt och vinner derbyt med 3-2, en ny trepoängare på kontot och en riktigt bra första halvlek.